Čebelarstvo Cvet

Čebelarstvo Cvet deluje na področju osrednje Slovenije, v bližini Čebelarskega centra Slovenije.

Vzreja kvalitetnih čebeljih matic je primarna naloga vzrejališča.


Vzreje smo se lotili strokovno in z veliko mero delovne vneme. Verjamemo v pomembnost selekcijskega dela in natančnost poteka vzreje čebeljih matic v vseh postopkih.


Vodja čebelarstva Mitja Nakrst se je strokovno izobraževal in deloval na Kmetijskem inštiututu Slovenije in Fakulteti za Kmetijstvo in Biosistemsko inženirstvo v Mariboru, kjer je tudi diplomiral s čebelarsko tematiko na področju čistosti kranjske čebele in kvalitete čebeljih matic. Mentor je bil priznani strokovnjak in znanstvenik prof. dr. Aleš Gregorc.
Z veseljem sodelujemo z domačimi in tujimi strokovnjaki, kakor tudi z okoliškimi čebelarji. Verjamemo, da je izmenjava mnenj in kontakt z našimi kupci zelo pomemben, saj gre za obojestranski napredek.
 

Skrb za čebelje družine v selekcijskem in vzrejnem čebelnjaku, kakor tudi za plemenilnike na našem plemenišču, je naše najpomembnejše opravilo. 

Čebelarstvo Cvet

Katja in Mitja Nakrst

Žeje 30, 1233 Dob
Gsm: +386 31 291 603

E-mail: info@cebelarstvocvet.si
www.cebelarstvocvet.si

Čebelje matice

Čebelje matice nudimo domačim čebelarjem in čebelarjem v tujini. Uspešno smo jih že izvozili v večino evropskih držav. Pri izvozu matic v tujino je naša pomembna skrb priprava matic na logistiko in priprava potrebne dokumentacije, ki spremlja pošiljko. Individualna komunikacija s stranko pa nam omogoča, da ne prihaja do nejasnosti in nezadovoljstva strank. 

Vabimo vas, da nas obiščete in preizkusite naše čebelje matice. Vabimo vas, da dolgoročno postanemo povezani pri opravljanju plemenite dejavnosti, kot je čebelarstvo. 

Uspešno strokovno vodenje in usposobljenost vodje Čebelarstva Cvet dokazuje, da čebelje matice ponujamo na domačem trgu, kakor tudi v tujih državah. Skrbimo za dobro sodelovanje s kupci in vzdržujemo stike tudi med neaktivno čebelarsko sezono. Potomke odbranih čebeljih matic preko strokovnih inštitucij testirajo pogodbeni čebelarji, natančno pa izvajamo svoj lastni direktni test in na večjem številu gospodarskih čebeljih družin izvajamo strogo selekcijsko delo. V času trajanja projekta BeePracties smo bili vključeni tudi v ta selekcijski proces.

Skozi selekcijsko delo skušamo izboljševati rejske cilje, kakor tudi ohranjati etološke lastnosti kranjske čebele, s poudarkom na izboljšanju mirnosti čebel in donosu medu.

Kot čebelarstvo smo vedno odprti za posameznike in skupine, ki bi se radi v živo prepričali o našem delu in strokovnosti. Zavedamo se, da edino kvaliteta v vseh vzrejnih postopkih omogoča dobre končne rezultate oz. zadovoljstvo čebelarjev. Zagotavljamo, da so vse čebelje matice, ki jih ponudimo čebelarjem, oprašene in pripravljene za gospodarsko čebelarjenje.

Posebno pozornost posvečamo tudi transportu čebeljih matic. Skrbimo, da so čebelje matice odvzete iz plemenilnikov tik pred transportom. Zelo smo pozorni na rokovanje oz. označevanje čebeljih matic, kar izključno opravlja vodja čebelarstva. Transport čebeljih matic po Sloveniji poteka preko Pošte Slovenije in pošiljko dobite že naslednji dan. Pošiljke po Evropi pošiljamo ob ponedeljkih in praviloma so dostavljene v tekočem tednu oz. za večje število čebeljih matic uporabimo letalski prevoz.
 
Vsaka pošiljka čebeljih matic je opremljena s certifikatom o matičarju in vpisom v rodovniško knjigo Kranjske čebele, pošiljke v tujino pa so opremljene še z mednarodnim TRACES dokumentom.
 
Čebelarjem z veseljem svetujemo glede dodajanja in menjave čebeljih matic, kakor tudi o ostalih čebelarskih opravilih.

Pomembnost selekcijskega dela, natančnost vzreje, sodelovanje s strokovnimi inštitucijami in čebelarji je osnovno vodilo našega čebelarstva.

UTRINKI NAŠE DEJAVNOSTI ...

Kontaktirajte nas

info@cebelarstvocvet.si

Žeje 30, 1233 Dob, Slovenia